"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

Πραγματικότητα και ψευδαισθήσεις

 



ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΜΑ:

"Γιατί η ζωή στον πλανήτη Γη είναι τόσο χάλια; Η - μήπως δεν είναι;"

Ο Κρόνος στον 12ο ή στον 6ο (στην π - Astrology δεν έχει σημασία αν ένας πλανήτης είναι σε κάποιον οίκο ή στον απέναντί του - και οι δύο θέσεις έχουν παραπλήσιες ερμηνείες και κοινά ζητήματα / θέματα), φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την ισορροπία (ή την ανισορροπία) ανάμεσα στην Υλη και το Πνεύμα, ανάμεσα στην "πραγματικότητα" και την φαντασίωση - ή την ψευδαίσθηση, ανάμεσα στο "ατελές" και το "τέλειο", ανάμεσα στην καθημερινότητα και στο αιώνιο, ανάμεσα στη διαφοροποίηση και την ενότητα, ανάμεσα στην φυγή και στην άμεση αντιμετώπιση, ανάμεσα στον Παράδεισο και την Γη, ανάμεσα στο χάος και την τάξη, ανάμεσα στην Πτώση και την επιστροφή στην Πηγή κλπ (όλα δηλαδή τα ζητήματα του άξονα - δίπολου 6-12 / Παρθένος - Ιχθείς).

Ο Κρόνος σε ισορροπία στους οίκους αυτούς σημαίνει 
απόκτηση υπευθυνότητας σε σχέση με τα ζητήματα αυτά. Αποφεύγουμε να δούμε κάτι για τον εαυτό μας; Πετάμε στα σύννεφα; Ο Κρόνος εκφράζει ένα κομμάτι μέσα μας που θέλει να προσγειωθεί και να ζήσει στο τώρα. Είμαστε κολλημένοι στα γήινα - αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα ή στα προβλήματα; Ο Κρόνος εκφράζει ένα "κομμάτι" μέσα μας που ξέρει ότι όλα αυτά είναι ψευδαισθήσεις - και μας "φέρνει" περισσότερο σ' επαφή με τον πραγματικό Εαυτό μας.


Όσοι έχουν τον Κρόνο στους οίκους αυτούς (ή οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα) σ' αυτή τη ζωή θα εξερευνήσουν αυτά τα θέματα. Πολλές φορές θα τους "ζορίσουν" (ιδιαίτερα αν αντιστέκονται και επιμένουν σε ακραίες αποφυγές - φαντασιώσεις ή σε ακραίες ταυτίσεις με τα "εμπόδια" και τα "προβλήματα" της Υλης) -- αλλά πάντα θα έχουν σαν τελικό ζητούμενο την ισορροπία ανάμεσα στην Πραγματικότητα κα την φαντασίωση - ψευδαίσθηση. Αυτό είναι και το "θετικό" ή η "ευχή" που κρύβεται πίσω απ' αυτούς τους συνδυασμούς.

Να καταφέρουμε να είμαστε στο εδώ και το τώρα, με υπευθυνότητα ως προς το ότι έχουμε να κάνουμε -- ξέροντας όμως συγχρόνως ότι η "πραγματικότητα" δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα ψευδαίσθηση.

Όταν το κατανοήσουμε αυτό, χαλαρώνουμε και πορευόμαστε - πιο συνειδητά - στο ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ζωή μας. Ζούμε τον παράδεισο στη Γη (βρίσκουμε νόημα ακόμα και στα μικρά - χαζά ή ανιαρά καθημερινά πράγματα -- όπως έγραψε και η φίλη uranus) -- χωρίς να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε.

Απλά δεν στηρίζουμε πλέον όλη την ύπαρξη μας σ' αυτά τα όνειρα...

© Copyright - Γ. Καλοκύρης - Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.