"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

Οι αληθινοί πρίγκιπες

 



ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΜΑ:

Πότε επιτέλους θα βρω τον αληθινό πρίγκιπα μου ο οποίος θα έρθει να με σώσει καβάλα στο άσπρο του άλογο;


Οι αληθινοί πρίγκιπες ιππεύουν πάντα σε μαύρα άλογα με λίγες πορτοκαλί πιτσιλιές. Ποτέ σε άσπρο! Έρχονται για να μας μάθουν ν’ αποδεχόμαστε αυτό που κρύβουμε – αυτό που απωθούμε. Έρχονται για να μας «αλλάξουν τα πετρέλαια».

Έρχονται για να μας βγάλουν τα άπλυτα μας στη φόρα (ιδιαίτερα αν έχουμε μια οποιαδήποτε σύνδεση Αφροδίτης με Πλούτωνα). Για να μας βγάλουν από τις ψευδαισθήσεις μας. Για να μας μάθουν το πόσο πολύ αποφεύγουμε να δεσμευτούμε και να μοιραστούμε τα συναισθήματα μας (ιδιαίτερα αν έχουμε μια οποιαδήποτε σύνδεση Αφροδίτης με Ουρανό).

Έρχονται για να τους κάνουμε κι εμείς τα ίδια! 

Κατά πλάτος είναι το ίδιο αξιολύπητοι με μας. Κατά ύψος είναι το ίδιο σημαντικοί κι αξιοσέβαστοι όπως κι εμείς… Κατά βάθος μας αγαπάνε. Κατά βάθος τους αγαπάμε κι εμείς, άσχετα αν μας ζορίζουν! Κι αυτό επειδή η Ψυχή θέλει τον αληθινό πρίγκιπα κι όχι τον ψεύτικο. Το «Εγώ» θέλει τον λευκό – ηλίθιο – ανούσιο – άγευστο – άχρωμο πρίγκιπα, τον οποίο ντύνει με μια ψεύτικη μάσκα ενδιαφέροντος!

Απλά οι μαύροι – πορτοκαλί πρίγκιπες δεν αγαπάνε τον εαυτό τους, όπως φυσικά κι εμείς δεν αγαπάμε τον δικό μας… Οι άσπροι πρίγκιπες δεν μπορούν ν’ αγαπήσουν κανένα (αφού είναι ψεύτικοι)…Τα υπόλοιπα που έχουμε ακούσει για τον έρωτα είναι απλώς Βίπερ Νόρα / Αρλεκιν και είναι βέβαια ψέματα--- όμως όλοι μας έχουμε ανάγκη απ’ αυτά τα ψέματα…(και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κάποια σύνδεση Αφροδίτης με Ποσειδώνα).

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» σχέσεις. Υπάρχει μόνο το ΓΙΑΤΙ? Γιατί "διάλεξα" να είμαι κοντά σ’ αυτό τον άνθρωπο;

Όλες οι σχέσεις μας γίνονται για να μας δείξουν κάτι. Το μικρό κακομαθημένο ΕΓΩ θα ήθελε μόνο τις «καλές» σχέσεις. Όπου «καλές» είναι αυτές που δεν μας πολυζορίζουν. «Καλές» από την μεριά της Ψυχής = νεκρές σχέσεις. Οι άλλοι θα πρέπει να μας καταλαβαίνουν σε κάποια σημεία, αλλά για να μας βοηθήσουν πραγματικά, θα πρέπει να μας βγάλουν κάτι απωθημένο και καλά κρυμμένο από μέσα μας (το ίδιο κι εμείς απ’ αυτούς).

Οι πρίγκιπες χρησιμεύουν κυρίως για να μας μάθουν να αγαπήσουμε και να αποδεχθούμε ολόκληρο τον εαυτό μας…

© Copyright - Γ. Καλοκύρης - Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.