"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

Βαθμός συνειδητότητας στον γενέθλιο χάρτη

 


Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη, είναι το να γνωρίζουμε τον βαθμό συνειδητότητας που έχει κάποιος στα κρίσιμα θέματα που θα τον απασχολήσουν στη ζωή του (το πόσο συνειδητός ή μη συνειδητός είναι όσον αφορά τα θέματα αυτά). Κι ακόμα πιο πολύτιμο και χρήσιμο για την ερμηνεία είναι το να γνωρίζουμε σε ποια θέματα θα είναι περισσότερο ακραίος (ποια χαρακτηριστικά εκφράζει σε υπερβολή και ποια σε έλλειψη, είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι). Στην π – Astrology ψάχνουμε να βρούμε που υπάρχουν ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ στον χάρτη (υπερβολικές ταυτίσεις ή υπερβολικές απωθήσεις), γιατί αυτές μας δείχνουν και μας οδηγούν στο να καταλάβουμε σε ποια ζητήματα θα αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα και το τι θα πρέπει να κάνει για να ζήσει μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη (= ευτυχισμένη) ζωή. Κι αυτό γιατί πάντα οποιαδήποτε ακρότητα – είτε πρόκειται για ακραία ταύτιση (= υπερβολική έκφραση), είτε για απώθηση (= έλλειψη, αποφυγή) - - θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα κάποιου είδους «δύσκολες» καταστάσεις στη ζωή του ατόμου αυτού.

 Βέβαια υπάρχει η παραδοσιακή μέθοδος σύμφωνα με την οποία, αν δούμε μερικά «κακά» ή «κτυπημένα» σύμβολα πχ Κρόνος, Πλούτωνας κλπ σε κάποια ζώδια όπου οι πλανήτες αυτοί είναι σε «πτώσεις» ή «αδυναμίες» κλπ - ή έχουν μερικές «δύσκολες» όψεις πχ τετράγωνα, αντιθέσεις κλπ, τότε συμπεραίνουμε ότι εκεί θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τα πράγματα θα μας έρθουν κάπως «ανάποδα» ή θα έχουμε μεγάλες «αντιξοότητες» και «δυσκολίες» να αντιμετωπίσουμε.

Η μέθοδος αυτή δίνει κάποια αποτελέσματα, αλλά δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε το πόσο συνειδητός θα είναι κάποιος σε σχέση με τα ζητήματα αυτά – και το κυριότερο, αν θα τα εκφράζει σε υπερβολή (= ταύτιση) ή σε έλλειψη (= απώθηση). Επιπλέον στην π – Astrology όπως ξέρουμε δεν ξεχωρίζουμε τα σύμβολα ή τις όψεις σε «καλές» ή «κακές» (αφού τα πάντα περιέχουν ισόποσα «θετικά» όσο και «αρνητικά» στοιχεία), ούτε την θέση των συμβόλων σαν «ιδανική» ή λιγότερο «επιθυμητή» (κάθε σύμβολο εκφράζεται απλά με διαφορετικό τρόπο όπου κι αν βρίσκεται και δεν υπάρχουν «καλύτερες» ή «χειρότερες» θέσεις, ή σύμβολα που «αγαπάνε» ή «μισούν» περισσότερο το ένα το άλλο = όλα μπορούν να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν μια χαρά), οπότε ακολουθούμε μια άλλη προσέγγιση, η οποία απαντά κάπως καλύτερα στα ερωτήματα αυτά.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ ...