"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

Κρόνος και καρμικά κατάλοιπα

 


Πως να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να αντιμετωπίσουμε όσα "κουβαλάμε" από προηγούμενες ζωές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Σύμφωνα με τη θεωρία της μετενσάρκωσης, ο άνθρωπος ζει μόνο μια φορά με τη συγκεκριμένη προσωπικότητα που έχει σ’ αυτή τη ζωή, αλλά όταν πεθαίνει, ουσιαστικά πεθαίνει και καταστρέφεται μόνο το σώμα του και η συγκεκριμένη αυτή προσωπικότητα. Οι εμπειρίες όμως που έχει αποκτήσει σ’ αυτή τη ζωή διατηρούνται! Η Ψυχή μας επιστρέφει πίσω στη Γη, μ’ ένα άλλο σώμα και μια άλλη προσωπικότητα, που όμως είναι συνέχεια και έχει όλες τις μνήμες, τα χαρίσματα και τα ελαττώματα της προηγούμενης .

Τα γεγονότα και οι ψυχολογικές συμπεριφορές από τις προηγούμενες ζωές θα επαναληφθούν πολλές φορές και σ’ αυτή τη ζωή. Τα παιδικά τραύματα για παράδειγμα, τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι η αιτία πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν ενήλικες, δεν έγιναν για πρώτη φορά στην τωρινή παιδική μας ηλικία, αλλά πρόκειται για γεγονότα – κατάλοιπα από προηγούμενες ζωές, που απλώς επαναλαμβάνονται και σ’ αυτή τη ζωή. Μ’ άλλα λόγια ξαναβρισκόμαστε αντιμέτωποι με ότι είχαμε αφήσει στη μέση!

Τα προβλήματα λοιπόν που συναντάμε σ’ αυτή τη ζωή, ουσιαστικά είναι τα θέματα τα οποία δεν είχαμε δουλέψει σε προηγούμενες ζωές και τα οποία θα αντιμετωπίσουμε ξανά και στην παρούσα ενσάρκωση. Κάτι είχαμε αποφύγει να μάθουμε όσο αφορά τα θέματα αυτά και τα βρίσκουμε πάλι – για άλλη μια φορά –μπροστά μας. Είναι τα λεγόμενα καρμικά μας κατάλοιπα.

Γιατί όμως είχαμε αποφύγει στο παρελθόν (και συνεχίζουμε να αποφεύγουμε και τώρα) ν’ ασχοληθούμε με τα προβλήματα αυτά;

ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ

Ο κάθε άνθρωπος αναπτύσσει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σ’ αυτά που τον ζορίζουν. Οι μηχανισμοί άμυνας είναι φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι σε μπλοκαρίσματα – δύσκολα ζητήματα της ζωής μας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους μηχανισμούς άμυνας είναι και η αποφυγή. Όταν δηλαδή μας ζορίζει κάτι, συνήθως το αποφεύγουμε. Δεν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε καθόλου μαζί του. Δεν θέλουμε να το ξέρουμε!

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ ...