"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

ΙΧΘΕΙΣ - 12ος ΟΙΚΟΣ

 




ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΜΑ:

"Αρνητικές" ή "θετικές" εκφράσεις κατα την ερμηνεία...


Για τους Ιχθείς και τον 12ο οίκο (όπως βέβαια και για οποιοδήποτε άλλο σύμβολο) στην π - Astrology αποφεύγουμε σαν ερμηνείες "αρνητικά" φορτισμένες λέξεις όπως: δοκιμασίες, εμπόδια, προβλήματα, απαισιοδοξία κλπ. Αυτά μπορεί να συμβαίνουν, αλλά σαν αποτέλεσμα άλλων πραγμάτων. (Αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να ισχύουν για κάθε ζώδιο. Δεν γεννιόνται κάποιοι γκαντέμηδες και κάποιοι πιο τυχεροί. Όλοι έχουν δικαίωμα στον Πόνο! Μερικές από τις πιο δακρύβρεχτες ιστορίες τις περνούν άτομα όπως οι Κριοί, οι Λέοντες ή οι Τοξότες ή και όλοι οι υπόλοιποι).

Το ίδιο βέβαια αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε και "θετικά" φορτισμένες εκφράσεις (όπως τέλεια, θα είσαι τυχερός, αισιόδοξος, με πολλή αυτοπεποίθηση κλπ κλπ).

Το σημαντικό είναι να ξέρουμε τι κρύβεται στον 
πυρήνα του κάθε ζωδίου. Στους Ιχθείς έχουμε ευαισθησία, ανεπτυγμένη φαντασία και διαίσθηση, προσπάθεια για ένωση με το Όλον και αποφυγή των πρακτικών ή της καθημερινότητας. Αυτά από μόνα τους δεν είναι «κακά». Οι Ιχθείς έχουν περισσότερο τονισμένο, αυτό που όλη η ανθρωπότητα έχει, αν και σε μικρότερο βαθμό: Θέλουν (πιο πολύ από τους άλλους) - έχουν ανάγκη = είναι το ζητούμενό τους - να επιστρέψουν στην Πηγή της Δημιουργίας.

Αυτό το θέλουμε όλοι μας. Και είναι υπέροχο. Όμως τα προβλήματα αρχίζουν, από την ώρα που δεν καταλαβαίνουν πως είναι στην Γη - ενσαρκωμένοι - και άρα έχουν ένα μεγαλύτερο ρόλο να παίξουν (ανάλογα βέβαια με το εξελικτικό στάδιο του καθένα) : πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη διαίσθηση και την ευαισθησία τους και την ικανότητά τους να συνδέονται πιο εύκολα από τους υπόλοιπους με τα …άλλα Πεδία για να καταφέρουν να φέρουν τον «χαμένο» Παράδεισο στην Γη !

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΔΩ!

Τώρα τα προβλήματα και οι δοκιμασίες και οι φυγές αρχίζουν, όταν οι Ιχθείς 
θελήσουν να πάνε κατευθείαν στην Πηγή! Όταν αρχίσουν να υπερβάλλουν στην χρήση των χαρισμάτων τους. Όταν δεν κατανοήσουν ότι πρέπει να «δουλέψουν» εδώ κάτω κι όχι να φύγουν εκεί πάνω. Άρα αποφεύγουμε να ξεκινάμε τις ερμηνείες κατευθείαν με την υπερβολή ή την έλλειψη. Προσπαθούμε να πιάσουμε το κάθε θέμα από την «θετική» = ισορροπημένη του έκφραση. Βέβαια από μια άποψη αυτές είναι οι ερμηνείες που εκφράζουν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι αυτού του ζωδίου (φυγή – αλκοόλ – δοκιμασίες, κακή διαχείριση στα πρακτικά κλπ). Όμως αυτή είναι η μισή μόνο αλήθεια. Και το χειρότερο: δεν δίνει προοπτική. Το να κλείσουμε τον άλλο σε κουτάκια… «α, είσαι χαμένο κορμί… κλπ», δεν θα τον βοηθήσει. Προσπαθούμε να ερευνήσουμε, τι είναι αυτό που τον ώθησε να γίνει χαμένο κορμί. Και πάντα αυτό που θα βρούμε από πίσω θα είναι κάτι όμορφο και άξιο λόγου.

Η «κακή» (= υπερβολική ή υποτονική) χρήση του οπουδήποτε χαρακτηριστικού είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα…

Οι λέξεις – κλειδιά και ο τρόπος ερμηνείας που προτείνεται στην π - Astrology δεν είναι τυχαίος. Οι λέξεις – κλειδιά των ζωδίων / οίκων / πλανητών κλπ που προτείνονται εκφράζουν τα ΟΥΔΕΤΕΡΑ (= ισορροπημένα) χαρακτηριστικά και μάλιστα αυτά που βρίσκονται στον πυρήνα του κάθε συμβόλου (τα πιο σημαντικά δηλαδή). Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι αποτελέσματα της κακής χρήσης αυτών των χαρακτηριστικών ή της δικιάς μας διαστρεβλωμένης σχέσης με αυτά…

Αν περιγράψουμε μόνο το αποτέλεσμα, ή την ακραία έκφραση του πυρήνα του κάθε ζωδίου, χάνουμε την ουσία και την μεγαλύτερη εικόνα. Χάνουμε το βάθος των πραγμάτων…

© Copyright - Γ. Καλοκύρης - Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.