"The arms of the universe are open to you. Surrender to it. It will do the same to you.
Then the fun begins!" (Evin - THE UNSAVIOR)

Τυχαία γεγονότα και τα μηνύματα του Σύμπαντος




 ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΜΑ:


Υπάρχουν "τυχαία" γεγονότα ή κρύβεται κάποιο "σχέδιο" πίσω απ' όλα αυτά που μου συμβαίνουν;


Δεν υπάρχουν "τυχαία" γεγονότα στη ζωή μας - εμείς τα εκλαμβάνουμε ως "τυχαία", επειδή δυσκολευόμαστε ή δεν θέλουμε να αναγνωρίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με κάποια απωθημένα μας κομμάτια (τα οποία "προκάλεσαν" αυτά τα γεγονότα).

Στην πραγματικότητα 
εμείς προκαλούμε το ότι μας συμβαίνει - απλά δεν το γνωρίζουμε. Συνήθως ταυτιζόμαστε με κάποια κομμάτια του εαυτού μας (τα οποία κρίνουμε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ως "κακά" ή ως "καλά") και απωθούμε τα "αντίθετα" τους.

ΕΛΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ (ΕΓΩ)
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΩΘΟΥΜΕ (ΣΚΙΑ)

Τα απωθημένα μας κομμάτια (όπως και τα κομμάτια με τα οποία είμαστε ταυτισμένοι) προκαλούν γεγονότα και έλκουν καταστάσεις, ανθρώπους, περιστατικά κλπ, τα οποία εκλαμβάνουμε υποκειμενικά άλλοτε ως «καλά» / «θετικά» / «τυχερά» / «ευνοϊκά» / «αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και προσπάθειας» κλπ κι άλλοτε ως «κακά» / «αρνητικά» / «ξαφνικά» / «ατυχίες» / «προβλήματα» / «εμπόδια» / «αναποδιές» / «αδικία» / «αποτέλεσμα φτωχής προσπάθειας ή λάθος χειρισμών» κλπ - αναλόγως με το αν το κομμάτι που προκάλεσε / έλκυσε το γεγονός νομίζουμε ότι είναι «καλό» ή «κακό» - ή αν είναι κομμάτι με το οποίο έχουμε ταυτιστεί (γνωρίζουμε ότι το έχουμε), ή έχουμε απωθήσει (δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι το έχουμε).



ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - - ΑΥΤΟ ΕΛΚΟΥΜΕ!

Τα κομμάτια μας που έχουμε απωθήσει 
"θέλουν" να στρέψουν την προσοχή μας πάνω τους (να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι κι αυτά κομμάτια του εαυτού μας). Οσο περισσότερο αυξάνεται η συνειδητότητα μας και αρχίζουμε ν' αναγνωρίζουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα κομμάτια μας, τόσο λιγότερο τα γεγονότα της ζωής μας θα μας φαίνονται ως "τυχαία", "ξαφνικά", "δύσκολα" κλπ.

Το Σύμπαν πάντα μας στέλνει μηνύματα - τα οποία μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με διάφορες πτυχές του εαυτού μας που δεν θέλουμε ν' αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε.

Βλέπουμε και κατανοούμε τα μηνύματα αυτά; Η αντιστεκόμαστε στο ότι θέλουν να μας δείξουν;

 

© Copyright - Γ. Καλοκύρης - Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.